Конференция, представяща България на местния бизнес гр. Каляри, Сардиния

 Адвокатско дружество „Благоева, Ганчева и Стратева“ в Сардения, 2011По инициатива на италианските ни партньори ни от адвокатско дружество Томазини и Мартинели – с подкрепата на Областната управа и общината на остров Сардиния в гр. Каляри през септември 2011 г. се проведе международна конференция, която имаше за цел да представи България на местния бизнес. От българска страна участваха адв. Веселина Благоева, управителят на IC Partners Group София – г-н Иван Паличев, изявени журналисти, бизнесмени, историци-археолози и реставратори.

Организаторите от Каляри си бяха поставили за цел да се развият възможностите за търговски и културен обмен между фирми, предприятия и различни институции от двете страни. Българските участници и делегати срещнахме изключително радушен прием сред представителите на бизнеса там, които проявиха голям интерес за разработване на съвместни проекти, дистрибуция на стоки, сътрудничество в областта на туризма и културно-историческата сфера.

От страна на Сардиния ни бяха представени фирми, работещи в IT бранша: софтуер и хардуер, организиране на бази данни, дигитализиране на архиви, библиотеки, галерии; различни технологични фирми: в т.ч. производители на тестове за отпадни води; компания за проектиране и изграждане на хеликоптерни площадки; земеделски кооперации и предприятия от хранително-вкусовата промишленост, туристически агенции и хотели.

Ние, от своя страна, съвместно с колегите от IC Partners Group София, ги запознахме с възможностите за изграждане на бизнес в България: правноорганизационни фирми, данъчно облагане, режим на чуждестранни инвестиции и други теми от обществено-поличтическия и културния ни живот. Нашите любезни домакини останаха очаровани от възможността да върнат визитата ни и на свой ред да се запознаят на място с различните аспекти на сътрудничество, които България предлага.